[CA] NEANIAS llença la 2ª Convocatòria Oberta a projectes d’innovació.

El programa European Open Science Cloud (EOSC) és una iniciativa estratègica de l’UE que afronta al repte de satisfer les necessitats evolutives de la comunitat científica, estimulant el disseny i prototipatge de nous serveis digitals innovadors.

El Projecte NEANIAS

El projecte NEANIAS (Novel EOSC Services for Emerging Atmosphere, Underwater & Space Challenges) és un ambiciós projecte finançat per l’UE que aborda de manera exhaustiva els reptes establerts a les accions previstes al full de ruta a l’EOSC. El projecte promou les millors pràctiques de ciència oberta i juga un paper actiu en la materialització de l’ecosistema EOSC mitjançant la participació en comunitats científiques i professionals, contribuint activament al seu desenvolupament tecnològic, procedimental, estratègic i empresarial.

NEANIAS impulsa el co-disseny i la prestació de serveis temàtics innovadors, derivats d’actius i pràctiques d’investigació d’última generació en tres grans sectors (la investigació subaquàtica, la investigació atmosfèrica i la investigació espacial) i involucrant tant el mon acadèmic (investigadors, universitats, centres de recerca, ....), empresarial (PIMES, start-ups, clústers, professionals, ....) i entitats governamentals.

El consorci del projecte està format 20 socis corresponents a 9 països europeus: Itàlia (5), Grècia (4),  Alemanya (3), Hongria (2), Espanya (2), França (1), Portugal (1), Luxemburg (1) i Regne Unit (1).

La 2ª Convocatòria Oberta de NEANIAS

Després de l'èxit de la 1ª Convocatòria Oberta de NEANIAS, el Consorci llança la seva 2ª Convocatòria Oberta, dirigida a equips de recerca, pimes i start-ups. L'objectiu final és construir i enfortir la comunitat europea d'innovació identificant i donant suport a projectes innovadors amb serveis nous desenvolupats en els camps de recerca submarina, atmosfèrica i espacial.

Els sol·licitants poden presentar les serves propostes per rebre el suport dels experts professionals de NEANIAS, tant a nivell tècnic com empresarial, per a validar les idees seves innovadores i impulsar el seu desenvolupament. La data límit de presentació és el 8 de desembre de 2021, a les 17:00 hora local de Brussel·les.

Mitjançant aquesta convocatòria oberta és vol impulsar i donar suport al desenvolupament a projectes d'innovació, proporcionant nous serveis creats en el marc del projecte NEANIAS, fomentant col·laboracions interdisciplinàries i contribuint a avançar en la recerca i la innovació a Europa. La innovació en aquest àmbit pot referir-se a (i) nous models d'operació per als serveis existents, que poden explotar els recursos de NEANIAS (ii) millorar els serveis existents utilitzant les ofertes de NEANIAS per augmentar la seva oferta global (iii) nous serveis inspirats en les ofertes de NEANIAS o (iv) nous ofertes de serveis amb necessitats com NEANIAS i EOSC, i altres.

Els guanyadors tindran a la seva disposició els següents serveis i beneficis:

  • Suport a desenvolupament de negoci: Introducció a corporacions, empreses, inversors i altres grups d'interès empresarial, coaching i mentoring empresarial, i suport a la implementació de casos d'innovació.
  • Networking internacional: suport d'una xarxa paneuropea d'experts en diferents disciplines, accés a la comunitat NEANIAS i accés a un ampli grup d'usuaris desenvolupat en el projecte NEANIAS.
  • Accés als serveis temàtics de NEANIAS: Accés a la infraestructura NEANIAS i al desenvolupament del producte o solució utilitzant els serveis de NEANIAS.
  • Promoció a nivell internacional: presentació del projecte mitjançant els canals de NEANIAS, publicacions de bloc professionals i difusió en de xarxes socials específics.

Tota la informació d'aquesta convocatòria oberta a NEANIAS 2nd Open Call.

 

EU Flag  NEANIAS is a Research and Innovation Action funded by European Union under Horizon 2020 research and innovation programme via grant agreement No.863448.